The Lake House - Featured Image

Lake House Remodel – Finished Project

In Completed Jobs, Designby Stephanie AldridgeLeave a Comment

Sharing is caring!

In a previous post we teased the lake house remodel that we were working on. The house is an adorable, 800ish square foot house right by a lake. It was in desperate need of work to make it habitable as a vacation home for a family with two young kids. This project required a massive overhaul to some areas of the floor plan as well.

The family had requested the following items for their lake house remodel:

  • The kitchen needed to be moved from the back wall to the front, so you could see the lake from the kitchen
  • The floor plan lacked storage, so there was a desire for more storage in the form of cabinets and closets
  • The electrical needed updating and some of the room dimensions needed to be changed to make the most of the space
  • The windows and doors all needed replacing
  • The floors needed leveling and replacing
  • Add ceiling fans, recessed lights, and drywall!

The house had good bones, and John got to work. Here are some before and after pictures of what was done.

Before and After Remodel Pictures

The entry way is my favorite area of the house. The beam coverings match the floors, and really give a beautiful accent to the space, drawing your eyes to the new window that is now bigger to give a better view of the lake and bring in more light. The previous exterior door also didn’t have a window, making that corner much darker. Adding the window exterior door added some additional natural light which really brightens up the space.

The bedrooms required work on the floor and restructuring size. The master bedroom also got a closet which you can see in the full album of the remodel here. This gave some of the additional storage space that was part of the design, and requested by the home owners.

This place has one of the largest master showers I have ever stepped in, which is great, because the original floor plan had two showers. Since this shower was so large, we ended up removing the second smaller shower and moving the laundry there. This gives the second 1/2 bath more space, as well as room to add an additional kitchen pantry.

The kitchen moved from the back of the house to the front of the house, to line the sink up with a window that faces the lake. This was the largest edit to the floor plan during the remodel. All new cabinetry was added, and light butcher block counter was used. John had some leftover tile from the bathrooms, so he created a window design behind the stove. This adds a nice flair to the white subway tile, and brings the same style from the bathroom to the kitchen.

Lake House Entry Way – Before and After – Louisa VALake House Entry Way – Before and After – Louisa VA Lorem ipsum

Sharing is caring!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.